post-header-photo

Kickstarter: Baggizmo – the only everyday carry bag you will ever need By Ladislav Juric

Halverwege 2015 ben ik ergens dit kickstarter-project tegengekomen, de Baggizmo. Het plaatje gaf aan hoe je allemaal spullen in een relatieve kleine tas mee kunt nemen. Het is een soort schoudertas, waarbij over één schouder de band hangt, de tas hangt onder je andere arm. Mijn eerste gedachte is dat dit een superhandige tas voor het wielrennen is. Met de elfmerentocht had ik mijn broodjes en Sultana-koekjes in de zakken van mijn wielrenkostuum gepropt. Maar nog wel een rugzak op om mijn poncho in te bewaren. Bij de elfstedenfietstocht heb ik sowieso een rugzak. Maar een rugzak, dat fietst niet echt fijn.

Dus op 7 juli ingeschreven als “backer” voor dit project. Het is een aardig bedrag (115 dollar), maar we doen het gewoon. Een bedankmailtje van Kickstarter en Ladislav. Twee dagen later krijg ik wederom mail, dankzij mijn bijdrage en die van 442 anderen gaat het project door! De geschatte leverdatum is oktober 2015.

baggizmo_01.png

Het blijft een tijdje stil, eind augustus een update, er is hard gewerkt voor de pre-productie. Tools, modules en snijmachines zijn besteld. In de volgende updates zullen meer sample foto’s meegestuurd worden. De planning is om de eerste serie midden september op te kunnen leveren. Ook de onderhandelingen over de verzendvoorwaarden zijn afgerond. Er is voor een andere leverancier gekozen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de kwaliteit gelijkwaardig (of beter) is dan de demo-modellen die bij de andere leverancier gemaakt zijn. Hierdoor een kleine vertraging in het kunnen kiezen van de kleur van je tas. Tevens wordt er onderzoek gedaan naar een aantal leveranciers van authentiek leer, er is gekozen voor hoge kwaliteit Italiaans nappa leer. Het binnenmateriaal wordt nu gemaakt met hulp van microfiber. Licht, duurzaam, zacht en elektrostatisch. De tas wordt gefabriceerd uit meer dan 30 verschillende delen, sommige delen hebben 6 lagen!

baggizmo_02.jpg

Halverwege september wederom een update. We moeten nu een keuze maken voor een links-dragende of rechts-dragende tas, de kleur van de tas, de kleur van de “buckle” en de kleur (en patroon) van de band. Het nappa-leer komt uit Veneto, een regio in Italië die bekend staat om de leerproductie, kies je voor textiel, dit materiaal wordt geleverd door Schoeller uit Zwitserland, de buckles worden gemaakt van Zamak, deel van een zink-aluminiumverbinding, afkomstig uit Kroatië, de strepen op de band worden in België gemaakt. Wow, dit is nog eens een Europees product!

baggizmo_04.jpg  baggizmo_05.jpg  baggizmo_06.jpg

baggizmo_07.jpg  baggizmo_08.jpg  baggizmo_10.jpg

24 september, wat problemen bij de douane, waardoor de producten niet doorgestuurd worden. Kleine vertraging…

2 oktober, zaken zijn met Schoeller geregeld. Je kunt nu kiezen voor je kleur. Ook wordt gevraagd om je betaling te doen.

28 oktober, bericht dat de leren versies klaar zijn en nu gestart wordt met de tassen van textiel.

31 oktober, bericht dat de leren versies verzonden zijn.

In december wordt er nog een aantal updates verzonden. Rond deze tijd ontvang ook ik mijn Baggizmo-tas!

baggizmo_11_leer.jpg  baggizmo_11_textiel.jpg

Donderdag 21 april voor het eerst de tas gebruikt/getest. Omdat het een kwestie was van: snel op de fiets stappen en op naar Dokkum (en terug) niet de instructies gevolgd. Mijn ipod zat dus niet met de oordopjes via de band aangesloten, maar ook dit werkte prima. Meestal laat ik mijn beurs thuis, maar die kon nu dus gewoon in de tas. Samen met mijn mobiel (die is redelijk groot, kan net in mijn zadeltas gepropt worden, maar kan dus ruim in de tas). En zo kan ik als ik met de tochten mee ga fietsen mijn poncho dus ook meenemen, een battery-pack voor de mobiel, zodat deze de hele tocht mee kan gaan, zonnebril, sleutel voor het slot en natuurlijk ook de stempelkaart. Tijdens de elfstedentocht 3 jaar geleden ergens een stempelkaart zien liggen, deze was waarschijnlijk bij iemand uit zijn jaszak weggewaaid… Mijn eerste indruk is dat dit absoluut geen miskoop is. Tasje is licht, moet nog even wat strakker afgesteld worden, zodat de tas meer tegen je lichaam aan zit. Je hebt er geen last van tijdens het fietsen.

baggizmo_13.jpg  baggizmo_14.jpg

Er zit dus ook een NFC-tag in die tas. De beschrijving op de website is minimaal en na wat zoeken in de Google Play Shop en de Appstore kan ik niet snel iets werkend krijgen, dus dat laat ik eerst zo.

En ook mijn “oortjes” van mijn ipod op de juiste manier aangesloten, gewoon de stappen van dit filmpje volgen:

Je kunt Baggizmo op meerdere sociale kanalen vinden:

https://www.facebook.com/Baggizmo

https://twitter.com/baggizmo

https://nl.pinterest.com/baggizmo/

https://www.instagram.com/baggizmo/

En natuurlijk de eigen website:

http://getbaggizmo.com/

Conclusie: dit is een goede investering geweest, prima product!