post-header-photo

De Billy Joel Experience op 26 mei 2023 in Neushoorn

Een flink aantal jaren geleden trad de Billy Joel Experience op bij Willem de Vries (Noardewyn: link). En dat was een succes. Dus toen ik een tijd gelezen zag dat deze band ging optreden in Neushoorn: kaartje geboekt!

Hoewel ik redelijk vroeg die kant op ga is de parkeergarage onder het Zaailand vol (het is ook vrijdagavond natuurlijk). Dus even doorrijden naar de Oldehove, daar ik nog wel plek. Aangekomen bij Neushoorn eerst mijn jas bij de garderobe inleveren en de zaal in. In een andere zaal wordt volgens mij hardstyle muziek gedraaid, klinkt ook best goed.

In ieder geval, een drankje en wachten tot de show begint. Die zou om 20.45 uur starten, maar dat wordt ietsje later. Maakt niet uit, want het is een flinke lijst aan hits die voorbij komt. Piano man kent iedereen en ook Goodnight Saigon. Maar Billy Joel heeft heel veel bekende nummers gemaakt, Just the way you are, Always a woman to me, New York state of mind.

Heerlijke nummers, wij, het publiek, zingen mee en het is één gezellige avond!

Tussen 21.45 en 22.05 is er pauze. Ik neem nog even een drankje en zie dat er mensen boven lijken te zitten. Dat lijkt me ook wel wat, want ik ben moe. Trap op, daar zie ik dat er wel zitplaatsen zijn, maar niet heel veel. Maar er zijn wel wat “relingen” waar je tegenaan kunt hangen. Ook goed. En zo sta ik het tweede deel van de show boven in de Neushoorn. Omdat Tina Turner ook recent overleden is wordt er ook nog een tribute voor haar gezongen.

Komend jaar gaat deze band de theaters in, bezoekers kunnen van tevoren aanvragen welk album van Billy Joel uitgevoerd moet worden. Stemmen kan via de website: link.

Ik ben ook nog even gaan kijken naar de échte Billy Joel. Want hij is van 1949, een leeftijd waarop niet alle artiesten nog touren. Dat doet Billy zo te zien nog wel, maar dan voornamelijk in Amerika. Komend jaar het dichtst bij in Hyde Park in London: website.

Foto-album: link.

Youtube-playlist: link.