post-header-photo

Bootleg Beatles

Vrijdag 16 oktober om 19.15 uur in de auto naar de Harmonie in Leeuwarden, de Bootleg Beatles treden hier op. Ik kan de muziek van Beatles (en Rolling Stones ook) wel waarderen, dus dit leek me wel wat. Ik zit op de eerste rij, precies in de midden, topplaats! De mannen komen op, ik weet niet wat er met hun gezichten aan de hand is, maar ze zien er redelijk “strak” uit zoals de Beatles in hun begindagen. “Ringo” zit achter het drumstel, “John Lennon” speelt op gitaar net als “Paul Mc Cartney” en “George Harrison”. Ze hebben pruiken op waardoor het nog echter lijkt. En ken je die voetbalpoppetjes die je op je TV kon zetten met die losse bewegende hoofdjes? Zo beweegt George zijn hoofd ook. Het zijn de details die het doen 🙂

bootleg_beatles_twistandshout.jpg

Tussendoor wat beelden op het grote scherm op de achtergrond van de 60’s en 70’s. Komt ook nog ergens beeld van de Rolling Stones tussendoor, met Mick Jagger en heel toepasselijk hoor ik ergens achter uit het publiek een “boe!!!” komen. Maar man, wat zijn ze goed. Love me do, Twist and Shout, Roll over Beethoven, Yesterday. Het eerste uur vliegt voorbij, om kwart over negen is het pauze. Als ik opsta blijken er precies achter mij nog 2 bekenden te zitten, Harrie en Tjittie, die ook mee waren met de vakantie naar Kroatië.

In de pauze neem ik een biertje en kom ik nog een bekende tegen, een oud-collega van UPC. Nog even bijgepraat en dan duurt de pauze kort, want de intercom meldt dat we ons weer moeten verzamelen in de Aegon-zaal. Als ik weer op mijn plaats zit, zegt mijn buurman tegen me dat Sgt. Pepper zo komt, ik zeg tegen hem dat ik vermoed dat we ook de Yellow Submarine nog te horen krijgen. En we hebben beide gelijk, want deze nummers worden gespeeld. De mannen hebben zich verkleed in de Sgt. Pepperpakken, na de tijd komen er weer beelden op het grote scherm en komen ze weer omgekleed terug. “John” met zijn ronde brillenglazen en spijkerpak, zoals al eerder gezegd, net echt. Dan komen de nummers als Paperback Writer, Ticket to ride, Penny Lane, All you need is love, Hey Jude, Ob-la-di, ob-la-da nog voorbij en nog meer nummers. Om het met de woorden van de Leeuwarder Ricky te zeggen: genot!

Na het verlaten van het podium komen ze op ons “we want more, we want more!” weer terug om nog twee nummers te doen. De show zou afgelopen zijn om 22.05 uur, maar volgens mij was het rond 22.45 uur. Dan krijg je waar voor je geld 🙂 Na een afsluitend biertje de jas bij de garderobe opgehaald, bij het naar buiten lopen kom ik de 3e bekende tegen, mijn oud-dorpsgenoot Christina die na de band eerder al eens eerder had zien optreden en zo enthousiast was dat ze de band nogmaals wilde horen en zien optreden. Helemaal mee eens, als ze weer in de buurt gaan optreden ben ik ook weer van de partij!