Durk 'o' Theek
Earst leare, dan kinne, dan begjinne!

Cultuur

Van der Laan en Woe – Buutvrij

March 9, 2014

Donderdag 6 maart 2014 is een drukke dag. ‘s Middags ben ik vrij, maar dan heb ik genoeg ‘tuinklussen’ te doen. Deze dag 2,5 uur bezig met het de hogedrukspuit het terras schoon maken. Ik ben op de helft, maar na het eten ga ik eerst snel naar de Bidler om een kaart op te halen voor het donateursconcert van de Kriich, volgende week zaterdag, en ga daarna in de auto naar Drachten, Van der Laan en Woe treden op in de Lawei met hun show “Buutvrij”.

Als ik naar mijn plaats loop kom ik nog 2 Wergeasters tegen en later blijkt ook “de vrouw van de baas van onze buurtwinkel” erbij te zijn. Ik heb haar niet gezien, maar dat is geen verrassing, want hoewel we in “de kleine zaal” zitten, heeft deze zaal nog wel een balkon en zit de boel helemaal vol! Later als ik mijn jas weer ophaal hoor ik een aantal mensen het erover hebben, een aantal jaar geleden was de zaal bijna leeg, dus “zou het komen omdat ze in ‘De Kwis‘ op TV te zien zijn”? Nou, ik weet zeker dat dat het geval is. Als ik deze namen in het programmaboekje had gezien, was ik er waarschijnlijk niet naartoe gegaan, maar nu weet je van tevoren wat je ongeveer kunt verwachten. Ik kijk elke zaterdagavond met veel plezier naar ‘De Kwis’ en dat verwacht ik ook bij deze show. Nou… ik word niet teleurgesteld!

Wat een top-show. De mannen maken muziek, zingen, doen leuke sketches en hebben een aantal zaken die andere cabaretiers wel hebben en zij niet. Zoals publieksparticipatie. Stiekem toch wel een beetje, want het wordt natuurlijk wel uitgelokt. De boer in zijn hutje op de hei met zijn geit “Kea-noe”, genaamd naar Keanu Reeves die geen TV heeft en waarbij de postbode een aantal TV-zaken naspeelt zoals Gaston van de Postcodeloterij en een hereniging met zijn broer uit Canada (Spoorloos). De man die nog nooit wat gewonnen heeft met bingo. De bedrijfsbazen die in hun vrije tijd verkleed als Marokkaan in hoodies voorbijgangers lastig vallen.

Jammer genoeg was dit weer een voorstelling zonder pauze, ik vind het altijd wel fijn dat er een onderbreking in zit, maar dat is dan ook het enige wat ik aan te merken heb. Als de show nog 2 uren langer had geduurd, was ik absoluut blijven zitten (dan maar een houten kont), want het is erg vermakelijk. Een geweldige avond gehad!

Heb je nog geen kaarten voor een voorstelling, dan zou ik die maar eens aan gaan schaffen, want om het in goed Fries te zeggen: “net stinne, mar hinne!”. Op 29 maart zijn ze in de Harmonie in Leeuwarden, die is al volgeboekt, maar je kunt nog een poging wagen door je voor de reservelijst aan te melden.

http://www.ntk.nl/voorstelling/van-der-laan-woe-buutvrij/

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Je moet Javascript aanzetten in je browser om je aan te melden.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

@Queen_fennec Ik was er bij :)
RT @msdev: try { AimBottle(); } catch (OutputDirectionException e) { RealignOutput(); } finally { Drink(); } // #DevHumor https://t.co/XjSU
RT @PerfectDashbrd: Two Months Later, Over 115,000 Drupal Sites Still Vulnerable to Drupalgeddon 2 https://t.co/nCUBPTDQsE #Drupal #Securit…
RT @iamdevloper: "For every action, there is an equal and opposite reaction." Basically, for every CSS bug you fix, your client will find…
RT @michaeljackson: #TodayinHistory: Tickets for the 1984 Victory Tour went on sale. They had to be ordered via mail with a money-order inc…