Durk 'o' Theek
Earst leare, dan kinne, dan begjinne!

Cultuur

Theaterseizoen 2017 – 2018 is aangebroken!

June 4, 2017

De afgelopen weken vielen de brochures van de Harmonie, de Lawei, de Koornbeurs en Theater Sneek op de deurmat. De voorstellingen voor het komende seizoen zijn weer te boeken. In deze digitale tijd geef ik toch de voorkeur aan de papieren versie, want dan kun je relaxed de boel doorbladeren, briefjes tussen de pagina’s doen van de voorstellingen waar je naartoe wilt en vervolgens gaan kijken of de voorstelling bij het andere theater op een geschiktere datum valt.

Mooi dat deze 4 theaters in Friesland zo’n uitgebreid aanbod hebben, dus ik heb geprobeerd om de voorstellingen wat te verdelen, zodat ik niet alleen naar de Harmonie ga (die het dichtst bij is), maar ook naar de Lawei, Koornbeurs en Theater Sneek. Heerlijk om een avond ontspannen naar een voorstelling kunt gaan, drankje in de pauze (of na de tijd als er geen tussentijdse pauze is), no stress!

Dit is het uiteindelijke resultaat. Mocht je ook het komend seizoen een voorstelling willen zien, je kunt ze boeken op de website van de Harmonie, de Koornbeurs, de Lawei en Theater Sneek.

Naturally 7 – on tour 2017

Naturally 7 is al eerder in de Harmonie geweest, ik zou met mijn moeder naar deze voorstelling. A capella zang, echt top-kwaliteit. Dat is toen helaas niet doorgegaan, mijn oom en tante hebben de kaarten toen gekregen en waren lovend over de voorstelling. Dus een nieuwe poging dit jaar! Luister maar even naar onderstaand fragment. Kippenvel!

Huub Stapel, Jörgen Rayman e.a. – Vastgoed BV

Huub Stapel, Jörgen Rayman en andere artiesten, dat staat voor mij al garant voor een prima voorstelling. Ook de omschrijving van het stuk gaf me de indruk dat dit een toffe voorstelling wordt: 

Deze Nederlandstalige bewerking van David Mamets beroemde stuk ‘Glengarry Glen Ross’ neemt u mee de apenrots op, waar alfamannetjes het beste in zichzelf naar boven halen en resultaten en bonussen belangrijker zijn dan samenwerken. De makelaars van het noodlijdende ‘Vastgoed B.V.’ laten hun testosteron de vrije loop. De oplossing om uit de rode cijfers te komen is even simpel als bikkelhard: de twee beste verkopers mogen blijven, de andere twee gaan eruit. Tijd om te laten zien wie hier de beste is.

De verfilming uit 1992 is een klassieker, volgens sommigen een must see voor verkopers, volgens iedereen een geweldig acteursstuk. En dan zit je in deze theaterversie geramd met namen als Huub Stapel, Jörgen Raymann en Frederik Brom.

Jan Arendz, Marijke Geertsma en Anneke Hondema – Bokwert Kulturele Hoofdplaats 2018

Jan Arendz en Marijke Geertsma, “oud” acteurs van Tryater die ik eerder gezien heb, bij onder andere It Jubileum.  Top-acteurs, toen al de belofte gedaan “volgende voorstelling ben ik er weer bij”, die ga ik nu inlossen!

Percossa – BAM!

Slagwerk? Boeken! In 2015 heb ik hun voorstelling The Real Deal gezien en toen al genoteerd “top-voorstelling”. Dus nu ze een nieuwe show hebben ben ik er natuurlijk weer bij!

Nasrdin Dchar – DAD

Nasrdin ken ik van de TV-serie “Deadline”. Uitgezonden door de VARA, in de lijn van Unit 13 en andere series waar ik graag naar keek. Deze voorstelling heeft betrekking op het ouderschap (hij wordt vader) en over zijn vader gaat die hier in het verleden als gastarbeider is komen werken. Het lijkt mij een boeiende en emotionele voorstelling, zin in!

Ashton Brothers – Enfants Terribles

In 2013 heb ik de voorstelling “Treasures” gezien en toen heb ik een zeer geslaagde avond gehad. Ik ga er vanuit dat het ook deze avond het geval is!

Van der Laan en Woe – Pesetas

Woe en Van der Laan, bekend van De Kwis, zelf een keer op de tribune bij een aflevering van de Kwis in Almere gezeten en al meerdere voorstellingen van de mannen gezien, altijd geslaagd. 2014, Buutvrij in de Lawei, in 2015 naar Alles eromheen, ook in de Lawei. Met deze mannen weet je dat de avond altijd geslaagd is.

The Simon en Garfunkel Story

Muziek van Simon en Garfunkel, ik hou er wel van. Vorig jaar bij Fortarock positief verrast door Disturbed die hun versie van de Sound of Silence zongen, deze mannen zingen ook prima. Dit onderstaande stukje gezien/gehoord op omroep Max (door naar 4.50), ik wil ze live zien/horen!

Bert Visscher – Hij wordt vanzelf moe

Onze drukke ADHD-er. In 2011 heb ik hem in de Lawei gezien en vorig jaar (of het jaar daarvoor) met de reprise van Zelden zoiets gezien. Kijken wat hij dit keer bedacht heeft.

Maarten van Rossem – Theatercollege

De “man in black”, het jurylid van de Slimste Mens. Komt een beetje over als een “brombeer”, maar is een zeer sympathieke man, ik wil wel eens een keer een theatercollege van hem volgen. Dus geboekt!

NUHR – Alle 30 NUHR

NUHR, altijd goed.In 2011: het werkt wel, in 2014: back to basic en vorig jaar draai het eens om. Het leek er toen een beetje op dat dat de laatste show zou zijn, wat erg jammer zou zijn, want de mannen hebben nog steeds de chemie om de show perfect uit te laten komen. Al deze jaren een top-avond gehad, dus ook deze keer wordt het weer een geslaagde avond!

Alfred v.d Heuvel – My Fair Lady

Een musical? Niet echt mijn ding, maar met de cast die op de planken staat moet het wel een prima voorstelling worden! En ik heb dit eerder gezegd, maar met de voorstelling “ik haw in dream” van toneelvereniging Halbertsma in Wergea heb ik ook een zeer geslaagde avond gehad bij een musical. Sowieso is Alfred v.d. Heuvel een prima acteur (in 2013 de voorstelling Midlife gezien) en ook een prima zanger (vorig jaar Purper met de 4 jaargetijden gezien).

Pierre Bokma – Aquarium

Pierre Bokma, nog nooit live gezien, maar wel bij “op de planken” of een TV programma met een soortgelijke naam, waar acteurs moeten improviseren. Oh ja, en nog in de film Quiz waarin ook Barry Atsma speelt. Tijd om de man in levende lijve te zien optreden!

Lebbis – De Bovengrens

Ik heb een aantal helden, Lebbis (Hans Sibbel) is daar één van. Nadat hij een auto-immuunziekte bleek te hebben werd het een tijd stil en leek het erop dat we niets of weinig meer van Hans zouden horen. Maar gelukkig bestaan er wonderen. Met een bepaald medicijn gaat het beter met Hans en zo kon ik vorig jaar in april hem met zijn voorstelling de Paardenpoetser in de stadsschouwburg van Groningen zien. Hij komt nu naar Friesland, reden genoeg om meteen bij de opkomst de man een ovatie te geven. Doe je met me mee? (ja, ik ga dit echt doen!)

 

Er zijn ook een aantal voorstellingen in de theaters waar ik niet heen ga. Maar dat komt omdat ik ze al gezien heb. Of gekozen heb voor een andere voorstelling (ja, je moet keuzes maken). Maar misschien heb je er wat aan. En als je mij niet wilt tegenkomen bij een voorstelling, dan is het zeker handig om het volgende lijstje door te nemen 😉

18 oktober 20.15 uur De Partizanen – Welkom in Partizanië (De Lawei)
21 oktober 20.15 uur De Partizanen – Welkom in Partizanië (De Koornbeurs)

Deze voorstelling heb ik al gezien en vond het een aanrader!

 
15 november 20.15 uur Og3ne – 3 times a lady

Ik heb ze bij de Telegraaf bij het uitzwaai-concert gezien. Het concert heb ik later op TV nog gezien. Ik heb zitten twijfelen, ga ik wel, ga ik niet. Ik ga (toch) niet, maar als je een muziekliefhebber bent en uit Friesland komt mag je dit concert eigenlijk niet overslaan. Ze zijn fantastisch!

 
16 december en 17 december 20.00 uur Hans Klok – House of Horror (De Lawei)

In oktober vorig jaar gezien en een meet-en-greet gehad. Ik heb Hans vaker gezien, het blijft een raadsel hoe hij het doet, maar het is ook wel eens mooi dat er dingen gebeuren waarvan je totaal niet snapt hoe het kan 🙂 Ik had de mogelijkheid om met hem op de foto te gaan, mocht die mogelijkheid in de Lawei er ook zijn, ik zou het doen. 

 
23 februari 20.15 uur Wim Anker – Theatercollege (Harmonie)

Een aantal jaren geleden Wim zijn college gevolgd in de Harmonie, een aanrader. Soms denk je, hoe kun je die slechterik verdedigen? Maar zoals met veel dingen zijn er meerdere dimensies waardoor je genuanceerder kunt kijken. 

 
01 maart 20.30 uur Rob en Emiel – Blow me away (Harmonie)

Vorig jaar de reprise van Blow me Away gezien, top.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Je moet Javascript aanzetten in je browser om je aan te melden.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

@Queen_fennec Ik was er bij :)
RT @msdev: try { AimBottle(); } catch (OutputDirectionException e) { RealignOutput(); } finally { Drink(); } // #DevHumor https://t.co/XjSU
RT @PerfectDashbrd: Two Months Later, Over 115,000 Drupal Sites Still Vulnerable to Drupalgeddon 2 https://t.co/nCUBPTDQsE #Drupal #Securit…
RT @iamdevloper: "For every action, there is an equal and opposite reaction." Basically, for every CSS bug you fix, your client will find…
RT @michaeljackson: #TodayinHistory: Tickets for the 1984 Victory Tour went on sale. They had to be ordered via mail with a money-order inc…