Durk 'o' Theek
Earst leare, dan kinne, dan begjinne!

Algemeen

Afscheidsdag Drum- en Lyraselection Warga

14 mei 2017 was het zover, ons “uitje” van de drumband. De drum- & lyraselection is in 2011 een slapende club geworden en had 5 jaar de tijd om weer “tot leven” gebracht te worden. Helaas is dat niet gelukt. We wilden de mooie jaren die we gehad hebben toch op een feestelijke manier afsluiten. We verzamelen ons rond 10.00 uur op het Rode Plein in Wergea waar een bus van Paulusma ons al staat op te wachten. Piet Slot (instructeur), Cor, Haukje, Dennis, Sanne, Marin, Marijke, Jan Pijl, Jan Mulder, Johannes, Dick, Diny, Sylvana, Bas, Lotte, Durk, Auke en Hein (dit zijn ze volgens mij) stappen in. We rijden naar Heerenveen, afslag Joure. Vervolgens op de weg naar Sneek, daar nemen we weer een afslag en zet chauffeur Jaap de bus op het parkeerterrein bij een sportveld. In normale situaties was dit waarschijnlijk de juiste plek geweest, bus uit om een looprepetitie te houden, maar vandaag is dit niet de juiste plek. We rijden weer door richting de Slachtedyk waar we uitstappen en aan boord stappen van de Simmerwille.

Hier worden we verwelkomd met koffie en oranjekoek. Schipper is Jan, de gastvrouw is Janny en er loopt ook nog een serveerster rond (het was een vraag voor de quiz, maar ik ben haar naam alweer kwijt. Begon met een M en eindige op een A….. Na verloop van tijd gaan we naar het bovendek waar we buiten kunnen zitten. Het zonnetje schijnt, het waait alleen wel erg hard. Toen we aan de koffie zaten hebben we vragen over de drumband op verschillende kleuren briefjes geschreven, hier worden vragenrondes over gehouden. Ik zit in het gele team, samen met Cor, Dick en Marin. We slaan ons er goed doorheen, we eindigen op een verdienstelijke eerste plaats! Er waren makkelijke vragen, zoals: met welk geometrisch figuur zou Germ onderaan moeten staan (pyramide)? Maar ook moeilijker vragen als: welke mannen hebben allemaal lyra gespeeld? Met wie heeft Danny een duet gezongen? Bij welk optreden hebben zowel de jeugddrumband als de senioren gespeeld? En er was zelfs nog iemand (Piet, Auke?) die op een notenbalkje een notencombi geplaatst heeft met de vraag wat voor figuur dit is en uit welk muziekstuk dit komt (sextool, experience).

drumband-2017-dirk-marin

Het oranje team heeft wel een excuus, 2 van de oranje briefjes waaien weg omdat vragenstelster Sanne er een beetje mee om zit te klooien. En het ook steeds meer begint te waaien. Onderweg krijgen we nog een klein spatje regen, maar over het algemeen valt het mee en kunnen we buiten (blijven) zitten. Hierna gaan we voor een broodmaaltijd weer naar beneden. Kleine sanitaire stop en weer naar het bovendek waar we door gaan met de vragen. Biertje erbij, een heel ontspannen boottochtje!

drumband-2017-bovendek

Na een aantal uren zijn we weer terug bij de kade waar we opgestapt zijn en stappen we in de gereedstaande bus. Jaap brengt ons ditmaal naar het Fricoterrein in Wergea. Ook dat zou in het verleden de plaats geweest zijn om een looprepetitie te houden, maar ook ditmaal stoppen we te vroeg, we rijden namelijk door naar De Wartenster in Warten. Drankje, het scherm opzetten, Sanne haar beamer aansluiten op de laptop en vervolgens het ongeveer 40 minuten durende filmpje vertonen van videofragmenten en foto’s van de afgelopen jaren. Hierna nog de kabouter-Plop act van Dick Kosters, een all-time-klassieker van onze studieweekenden met de drumband. Hierna wordt het lopend buffet geopend en kunnen we allemaal lekker eten op ons bord leggen. Eten, drinken, bijpraten en zo gaat ook de avond snel voorbij. In kleine groepjes stappen we in de taxi die ons terugbrengt naar Wergea. Een prachtige dag. Complimenten voor Sanne, Dennis en Haukje voor de perfecte organisatie!

Meer foto’s staan op onze Facebookpagina.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Je moet Javascript aanzetten in je browser om je aan te melden.

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Zo zit je in Stockholm, zo zit je met 25 graden in Fryslân! https://t.co/IRZj8H3rMU
DOTK: TRESFEST 2017 – Stockholm https://t.co/kfCZV61OcH
Dit account wordt vanaf nu alleen nog gebruikt voor IT-gerelateerde zaken. Mijn persoonlijke account kun je volgen op @dirkhornstra
This account is from today only IT-related. My personal life will be continued on the @dirkhornstra account :)
10 DevOps tools die het meest door professionals gebruikt worden: https://t.co/ngai9R4rLK