post-header-photo

Gelukkig en gezond 2017!

Bij deze iedereen (nog) een gelukkig en gezond 2017 toegewenst! Een beetje aan de late kant, maar tijdens mijn wandeling vanavond zag ik dat in veel huizen de kerstboom met brandende lampjes binnen staat, die vrije week is (veel te) snel voorbij gevlogen, we zitten allemaal nog in de kerst-sfeer.

Na de aftrap op 23 december met TRES naar Groningen voor het kerst-etentje en escape-room, de 24e de Goet Voute Chrismas-Eve party in de Bidler waar de biertjes mij goed smaakten, de 25e gezellig met familie aan het gourmetten ben geweest, toen werd het toch tijd om de vrije dagen nuttig te besteden. Op 25 december ging de top 2000 van start, de maandag/dinsdag van tevoren had ik mijn thema-website hiervoor al in gereedheid gebracht. Je kunt er nu de complete lijst van 2016 terug zien. Nadat ik (eindelijk) het foto-album van mijn vakantie naar Ierland klaar gemaakt had ben ik aan de slag gegaan met mijn eigen “foto-site”. Vorig jaar behoorlijk vaak weggeweest (voetbalwedstrijden, theater, concerten) en dan maak je nog wel eens een foto. Die deel je op Twitter of Facebook, maar dat verdwijnt snel uit beeld. Vervolgens staat ie nog wel op je telefoon (of oude telefoon). Een andere website die ik onderhoud gebruikt Coppermine Gallery. Maar zoals je ziet, dat ziet er niet echt mooi uit. Dus een aantal dagen bezig geweest om een eigen skin te maken op basis van hoe Instagram de foto’s toont. En dat is gelukt, het resultaat is hier te bekijken: https://album.dirkhornstra.nl/

De lijst is niet helemaal compleet, maar 56 activiteiten op 366 dagen vind ik niet verkeerd. En daarbij geldt ook nog dat de vakantie naar Ierland 9 dagen duurde. Dus bijna 1/6e deel van het jaar één of ander uitstapje/activiteit. Een goed voornemen voor 2017 om dat vol te houden. Want wat was het geweldig, in het zonnetje in het Goffertpark staan bij het optreden van Disturbed bij Fortarock. Je laten onderdompelen in de Ziggodome bij concerten van Muse, Nickelback, Volbeat en in Ahoy bij het concert van Waylon.

Behalve ontspanning was er ook inspanning. Wel inspanning die ook ontspanning is natuurlijk, in 2016 zowel de Elfmerentocht van 150 kilometer gefietst, de Fietselfstedentocht van 240 kilometer en de Grote Rabo Toertocht van 120 kilometer. Mp3 speler aan en rijden maar. Rustig tempo, maar was ik 3 jaar geleden totaal uitgeput na de elfstedentocht, dit jaar was er een flink harde wind tussen Nieuwemirdum en Mirns/Stavoren op de zeedijk met uitzicht op het Ijsselmeer. Toch nog een sprintje getrokken om fietsers die mij te traag reden in te halen. Vandaag ingeschreven voor de elfmerentocht van 2017, bij de elfstedentocht ben ik helaas weer uitgeloot, maar hopelijk kan ik via de site later wel weer aan een kaartje komen.

Een ander voornemen voor dit jaar is dat ik ga proberen mijn “oude todo’s” van 2016 af te ronden. Regelmatig lijstjes gemaakt en daar 60% van gehaald (is voldoende), maar die andere 40% zou ik natuurlijk ook graag afgerond willen hebben. Daar kom ik in volgende posts vast op terug. En natuurlijk ook kijken of ik wat meer met “life-hacks” kan doen. In oktober 2015 naar Martijn Aslander geweest en ik zie nog te vaak dat ik repeterende handelingen handmatig uitvoer, dat kan sneller/slimmer/geautomatiseerder. Ook daar kom ik vast op terug!

De afbeelding bij deze post is afkomstig van de website van Smashing Magazine, mocht je op zoek zijn naar een andere bureaublad-achtergrond, dan kun je daar vast wel wat vinden.