post-header-photo

Nickelback in Ziggodome op 3 oktober 2016

In 2015 zou Nickelback al in de Ziggodome optreden, maar doordat zanger Chad Kroeger een cyste op zijn stembanden had, waar hij aan geopereerd is, kreeg hij van de dokter 6 tot 9 maanden verplichte rust opgelegd. Dus daar komt dat rasperige stemgeluid vandaan 🙂

De verplichte rust is voorbij, Nickelback toert weer door Europa en treedt op 3 oktober 2016 op in de Ziggodome. Omdat ik vorig jaar een kaartje gekocht had, mocht/kon ik nu als eerste weer een kaartje vastleggen. Op 3 oktober rijd ik om 17.00 uur weg, de TomTom leidt me feilloos naar parkeerterrein P2. De afgelopen tijd is er flink aan de wegen gewerkt, omdat we morgen weer naar de Ziggodome gaan (inspiration360) weet ik nu al waar ik dan weer langs moet rijden, handig!

Jas in een kluisje, vervolgens munten kopen en naar de eerste verdieping. Hier een biertje kopen en naar mijn zitplaats, werkelijk een top-plaats. Eerste rij en precies in het midden! Mode “huiskamer-concert” aangezet en volledig tot rust gekomen. De aftrap wordt gedaan door de band Monster Truck, de band die ik als eerste tegenkwam tijdens FortaRock. Lekker stevige rock, ideaal als opwarmer.

Hierna is Nickelback aan de beurt. We gaan van start met “Edge of the Revolution”, een nummer van hun laatste CD, No Fixed Address.

Onderstaande stukje is een deel van “Woke up this Morning” van het album Silver Side Up uit 2001. Deze avond wisselen wat ouder en nieuwe materiaal elkaar af. Wat “zoetsappige” nummers als Photograph, Trying not to love you, How you remind me. Maar ook steviger werk als Animals, Too Bad.

Het woord zoetsappig slaat meer op de tekst van het nummer, de uitvoering is echt rock-style. De muziek van Nickelback goed vinden is eigenlijk “not done”, maar daar trek ik me niets van aan. Hoewel ik een flink eind van het podium af zit, staan de microfoons luid afgesteld, klinkt het slagwerk prima net als de gitaren, goed genoeg om zo nu en dan kippenvel te krijgen. Prima muziek, prima sfeer. Tussendoor komt er nog een jongedame en een gast uit het publiek op het podium die mee mogen zingen met het nummer Rockstar. Na How you remind lijkt het concert afgelopen, maar de mannen komen nog een keer terug om het nummer Burn it to the Ground te spelen.

Rond 23.00 uur is het echt afgelopen. Nog een drankje en daarna naar huis. Een zeer geslaagde avond / concert!